In memoriam Theo Engelen

Deze week kregen we het verdrietige bericht dat oud-bestuurslid Theo Engelen op 6 juli is overleden. Theo was bestuurslid van ‘Drumfanfare Gracia’ vanaf 1982 en heeft zich met hart en ziel ingezet voor de club. In totaal deed hij dat zo’n 39 jaar belangeloos. Hij regelde van alles, van optredens tot parkeerplaatsen, van busvervoer tot sponsoring en het jarenlang ophalen van oud papier. Hij vervulde lange tijd de rol van secretaris en penningmeester. Theo deed elke taak met evenveel enthousiasme en toewijding. Niemand klopte ooit tevergeefs bij hem aan: als Theo het kon doen, dan deed hij het.

Zelf muziek maken was niet wat hij wilde. Bij navraag lachte hij hartelijk en antwoordde dan vrolijk dat hij dat de anderen niet wilde aandoen. Hij genoot van optredens, van ‘zijn’ Gracia en van de mensen die er zo’n fijne club van maken. Mede dankzij Theo’s ongelooflijke inzet heeft Gracia het echte familiegevoel altijd weten te behouden.

Theo wás Gracia. De trots in zijn ogen als het blauw-zwart van Gracia in actie kwam zal iedereen zich blijven herinneren.
De kleine man met een groot Gracia-hart: Theo is niet meer. We zullen hem missen.

We wensen de familie van Theo veel sterkte toe.

Leden en bestuur Gracia Eindhoven

Eindhoven, 10 juli 2024